15 april 2019    

Sint Anne richt zich op

Harmen Visser slalomt tussen twee DTD-spelers door

Sint Annaparochie heeft zich na driekwart seizoen worstelen op een veilige positie genesteld. Meer dan terecht, aldus uitblinker Harmen Visser.

CHRIS BIL

Met nog een minuutje of twee op de klok weet DTD-trainer Marcel Frankena het lot van zijn ploeg. DTD had een grote stap richting lijfsbehoud kunnen zetten, maar gaat in de streekderby op eigen veld verliezen van Sint Annaparochie en kan weer naar beneden kijken.

"Hij was voor de wedstrijd geblesseerd, ik hoopte dat hij niet mee zou doen", bromt Frankena dan richting enkele toeschouwers. De coach doelt op Harmen Visser, uitblinker en doelpuntenmaker bij de opponent, die het veld even daarvoor heeft verlaten. "Een prachtig compliment, schitterend als zon trainer dat zegt", vertelt Visser even later, weliswaar trekkebenend, maar met een glimlach van oor tot oor.

Als hij klaar is met handjes geven aan teamgenoten en tegenstanders, wijst Visser naar zijn rechterschoen. "Ik heb een dikke bult op mijn voet en daar zit een dikke blaar op. Ik heb het ingetapet en er watjes tussen gedrukt. Twee paracetamol erin en gas geven, dacht ik. Maar net kreeg ik nog een forse tik op mijn kuit en daar heb ik nu ook last van. Dit was een verstandige wissel uit voorzorg."

Trainer Duco Mulder van de Bilkerts kan zich de wissel bovendien veroorloven. Zijn ploeg staat dan op een comfortabele 1-3 voorsprong. Vissers vervanger Korne Bosch schiet bovendien in de slotminuut de 1-4 binnen, tevens de eindstand in zonnig Koarnjum. Hoogstaand is het duel niet, maar de verdiende punten zitten in de zwart-witte tas.

Punten die Sint Annaparochie een veilige, elfde positie op de ranglijst opleveren. Een ongekend verschil met een maand of vier geleden. Het door blessures en schorsingen geteisterde Sint Anne bereikte een dieptepunt toen het in december met 10-3 ten onder ging in Hoogezand.

Daarna begon het stilaan te lopen. Visser, hij kwam in 2014 over van het opgedoekte zondagteam van Stiens, somt de redenen voor de wederopstanding op. Een fitte ploeg, ander systeem, poppetjes op de juiste plaats en er staan als het moet.

Het verschil op de ranglijst tussen DTD dat volgend seizoen de jeugdafdeling ziet samensmelten met die van Stiens en Sint Annaparochie is na gisteren nog maar twee punten. Sint Anne staat dan weer twee punten boven Lewenborg, dat al drie duels meer speelde. Visser maakt zich over handhaving dan ook geen enkele zorgen. "We pakken negen uit drie, moeten nog inhalen en moet je zien waar we nu al staan."

Voetbalminnend Sint Annaparochie kan nog ruim een jaar van de kunsten van de 26-jarige Harmen Visser genieten. Hij wordt begeerd door clubs uit de regio en heeft al eens contact gehad met onder andere Broekster Boys, Drachtster Boys en Leeuwarder Zwaluwen. "Dat zijn mooie clubs, maar ik zie het na volgend seizoen wel. Dan wil ik dat stapje maken."

Bron: Leeuwarder Courant