Minnertsga, 7 november 2016

Minnertsga uiterst effectief

HARM POSTMA

Bart Stroosma (4) rent juichend weg nadat hij Minnertsga op voorsprong heeft gezet. FOTO HENK JAN DIJKS

In vrijwel alle opzichten was Minnertsga zaterdag de mindere van WTOC, behalve in het maken van doelpunten. De thuisclub maakte er een meer en nam de koppositie over.

Eigenlijk verdiende Minnertsga de overwinning niet, voor zover een overwinning onverdiend kan zijn. WTOC dicteerde de topper vanaf de eerste minuut, was technisch beter, combineerde veel sneller en drukte de thuisclub vaak ver terug op eigen helft.

Minnertsga oogde periodes lang machteloos en gokte vooral op de counter. De spitsen werden nauwelijks bereikt, want lange hoge ballen van achteruit gingen vrijwel allemaal richting de arme Rienk van der Veen, die als kleinste man op het veld kansloos was in de lucht.

Het was al met al een middag van lang wachten op dat ene doelpunt van de gasten uit Oudwoude. Dat doelpunt viel niet omdat WTOC eindeloos bleef breien. Vooral als de ploeg bij het strafschopgebied van Minnertsga aankwam. "It duorre gewoan fiersten te lang", vond WTOCtrainer Oane Westra.

Uiteindelijk, dat voelde iedereen wel aankomen, viel de goal natuurlijk aan de andere kant. Centrale verdediger Bart Stroosma kopte ver in de tweede helft uit het niets de 1-0 achter WTOC-keeper Geoffry Hoiting. "Goals meitsje is ek in kwaliteit", constateerde oefenmeester Westra terecht.

Dat bleek even later toen Enno Kingma de 2-0 scoorde. WTOC plaatste nog een offensiefje, kwam terug tot 2-1, maar het was te laat. Minnertsga won en nam de koppositie ook nog over. "Wy ha it hjoed net fertsjinne. Sy wienen folle better, mar we ha wol wer wûn", zei Stroosma.

Slecht voetballen maar wel winnen is ook een kwaliteit, bedoelde hij. Verliezend trainer Westra moest zich daar bij neerleggen, hoe lastig hij dat ook vond. "Op dizze manier winne is ek in krêft. De krêftfan Minnertsgea."

Bron: Leeuwarder Courant