Sint Annaparochie, 7 september 2023

Een dode man op de weg bij Sint Annaparochie: wat is het 35-jarige slachtoffer uit Leeuwarden overkomen?

N393, nacht van 24 op 25 augustus 2023, Opsporing Verzocht

Wat gebeurde er op 25 augustus tussen tien voor één en vijf over één uur ‘s nachts met een 35-jarige Leeuwarder in Sint Annaparochie? Twee automobilisten reden de man aan. Echter, hij was toen al dood.

Wietske Koen

Hij hoorde kabaal. Nee, geen klap. Geschreeuw. "Misschien hebben ze wel ruzie gehad", dacht de man die enkele tientallen meters vanaf de plek woont waar de Leeuwarder werd gevonden. De geluiden verontrustten hem niet. "Er lopen weleens vaker dronken lui midden in de nacht langs."

Daarna was het stil. Rond vijf over één kwam er een auto. En nog een. Later zag de aanwonende blauwe lichten. Een Leeuwarder bleek door beide automobilisten te zijn aangereden. Echter, het lichaam lag toen al op de weg, aldus de bestuurders. Ze alarmeerden de politie.

Beelden wezen uit dat er, een kwartier eerder, nog een automobilist over de N393 moest zijn gereden. Via sociale media en het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ riep de

politie de bestuurder op zich te melden.

Gezocht

Toen deze man begreep dat hij "gezocht" werd, nam hij contact op. Hij was zich er niet van bewust geweest dat hij als belangrijke getuige gold. Hij had avonddienst gehad en was onderweg naar huis. Op de weg had hij een man zien lopen in de richting van Vrouwenparochie.

Nadat de lopende man de automobilist zag,
begon die paniekerig naar hem te zwaaien.

Nadat de lopende man de automobilist zag, begon die paniekerig naar hem te zwaaien. De bestuurder besloot het signaal van de donkere man met dreadlocks te negeren. Het was laat. En donker. Hij vertrouwde het niet. Maar dankzij zijn verklaring kreeg de politie meer zicht op het tijdvak waarin de Leeuwarder iets is overkomen.

De Leeuwarder, die werkkleding droeg en een rugzak bij zich had, werkte bij DL Plastics in Sint Annaparochie. Wat er tussen tien voor één en vijf over één met hem gebeurde, is vooralsnog een raadsel. Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: Leeuwarder Courant