Oudebildtzijl, 5 januari 2022

Echtpaar Talsma - Kammenga viert 60-jarig huwelijk

Echtpaar Talsma 60 jaar getrouwd

Op dinsdag 4 januari 2022 brengt wethouder Nel Haarsma een bezoek aan de heer Jelle en mevrouw Saapke Talsma-Kammenga in Oudebildtzijl. Ze zijn dan 60 jaar getrouwd. De wethouder overhandigd een bos bloemen en de trouwakte die ze in 1961 hebben ondertekend.

Saapke en Jelle zijn beide twee echte Ouwe Sylsters, al 78 jaar lang. Jelle, 80 jaar, is geboren in St.-Jacobiparochie en Saapke, 78 jaar, komt van de Syl. Ze hebben elkaar leren kennen in het diaconessenziekenhuis in Leeuwarden. Saapke bezocht Jelle daar regelmatig nadat Jelle een ernstig ongeluk had gehad. Hij zou toen bijna naar AustraliŽ emigreren, maar door het ongeval ging dit niet door.

Hobby's

Beiden zijn al dik 40 jaar betrokken bij de sport in het dorp. Saapke heeft jaren gekorf-

bald bij DTG. Bij de voetbalclub heeft Saapke een hele tijd het nodige werk gedaan, zoals thee zetten, kantinedienst draaien, en schoonmaken. Tot op heden is ze nog steeds wasvrouw bij de club. Ook Jelle draaide, met Saapke, kantinediensten. En doet nog steeds veel klussen aan de gebouwen en op en rondom de velden. Ook hebben ze jaren beide kerkelijk werk gedaan, en ook dit deden ze met liefde. Jelle zat ook jaren in de werkgroep Oost Europa en is meerdere keren naar RoemeniŽ en Rusland geweest om de mensen daar blij te maken met goederen en het land te aanschouwen. Al deze bezigheden mag je dan ook tevens gerust hun hobby's noemen.

Werk

Als installateur heeft Jelle jaren gewerkt bij Visbeek in St.-Annaparochie en bij Vellema in Blija. Saapke deed veel huishoudelijk werk bij diverse gezinnen in Ouwe Syl.

Saapke wast nog steeds voor de voetbalclub

Familie

Beide zijn nog in goede gezondheid, en hopen het nog jaren met elkaar vol te houden. Het echtpaar heeft drie kinderen en drie kleinkinderen.

Bron: persbericht gemeente Waadhoeke