Sint Annaparochie, 29 augustus 2023

Overleden man bij Sint Annaparochie door twee auto's aangereden

Opsporing Verzocht

De overleden man die in de nacht van donderdag op vrijdag op de N393 bij Sint Annaparochie werd aangetroffen, is door twee auto’s aangereden. Dat meldt de politie.

Het lichaam werd in de nacht van vrijdag 25 augustus rond 01.00 uur aangetroffen op de Middelweg-Oost, even voorbij een bushalte ter hoogte van de kruising met de Langhuisterweg. Een 35-jarige man uit Leeuwarden werd naast de weg overleden aangetroffen door de hulpdiensten. De man was volgens de politie eerder door twee auto’s aangereden toen hij al dood was. Beide automobilisten hebben melding gedaan bij de hulpdiensten.

De automobilisten worden door de politie gezien als getuigen. "Hij is niet overleden door een aanrijding", zegt een woordvoerder van de politie.

Uit het eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de Leeuwarder zeer waarschijnlijk rond 00.50 uur vanuit de bebouwde kom van Sint Annaparochie langs de Middelweg-Oost liep, in de richting van Vrouwenparochie. Het slachtoffer werd ongeveer tien tot vijftien minuten later, enkele honderden meters verderop, aangetroffen op de weg.

"Hij is niet overleden door een aanrijding"

In televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan het aantreffen van de overleden man in Sint Annaparochie. De politie is op zoek naar meer informatie over het incident. Uit onderzoek is gebleken dat er tussen 00.50 uur en 01.05 uur zeker één ander voertuig over de Middelweg-Oost heeft gereden in de richting van Vrouwenparochie. Die bestuurder is voor de politie een belangrijke getuige.

Opsporing Verzocht, dinsdag 20.23 uur, NPO2

Bron: Leeuwarder Courant