Dossier FERLOTERIJ VV OUWE SYL

Oudebildtzijl, 27 december 2017

Sanne Verhoef is nu een ‘maissy’ van het Bildt. FOTO NIELS WESTRA

Winnares loterijhuis wil oud worden in Oudebildtzijl

De kerstboom staat. Voor het eerst sinds jaren heeft Verhoef er weer één gekocht, in Stiens. Om het alvast gezellig te maken in de woning die ze op 11 november won bij de gewaagde loterijactie van voetbalclubVV Ouwe Syl. Op de vensterbank staan kaarten en bossen bloemen. Van Ouwe Sylsters die haar welkom heten in het dorp. En als Verhoef even naar de Aerden Plaats loopt om daar de kunst te bekijken, komt ze niet verder dan de theetuin omdat ze volop in gesprek raakt met de vrijwilligers.

"Ik ken hier nu al meer mensen dan in Arnhem. De aansluiting gaat zo makkelijk. Dat komt door de hartelijkheid van de mensen." Verhoef woonde overal. In Duitsland, Breda, Apeldoorn, Arnhem. En altijd voelde ze zich een vreemde eend in de bijt. "Maar hier niet. Hier kom ik mensen tegen die op mij lijken." Niet dat ze Arnhem makkelijk achter zich laat. Daar heeft ze een mooi huis met een singel erachter waar de ijsvogeltjes rondvliegen. Daar heeft ze haar vaste hardlooproutes.

Bron: Leeuwarder Courant
link Lees het hele artikel (pdf) >>

Oudebildtzijl, 20 november 2017

Sanne gaat proefwonen in loterijhuis Oudebildtzijl

Foto: Leeuwarder Courant

Sanne Verhoef, de Arnhemse winnares van het loterijhuis in Oudebildtzijl, gaat er proefwonen om te beoordelen of ze definitief in het huis wil wonen. Volgende week is de overdracht, de verzekeringen zijn geregeld en Verhoef richt het huis op korte termijn zo in dat ze er fatsoenlijk kan slapen en koken. Dan kan ze er verblijven, uitvinden waar de winkels zijn en hoe het is om in een klein dorp te wonen.

Definitief verhuizen is nog steeds een serieuze optie voor de Arnhemse. Daar speelt haar werksituatie zeker een rol in. Verhoef won het huis met haar personeelsnummer van Centraal Beheer, waar ze na 23 jaar werken boventallig werd. Ze besloot een carričreswitch te maken en zich om te laten scholen tot vitaliteitscoach. "Vanwege die switch wil ik het zondermeer een kans geven. Het zou geweldig zijn als ik in Friesland een baan kan vinden."

Een tip kreeg ze al van zorgverzekeraar De Friesland die een vitaliteitsconsultant vraagt. De vacature daarvoor is inmiddels gesloten. Verhoef had al gesolliciteerd en kreeg te horen dat ze niet bij de eerste selectie zit. Wel houdt De Friesland haar in portefeuille.

Bron: Leeuwarder Courant

Oudebildtzijl, 13 november 2017

Loterijwinnares Sanne voelt zich nu al thuis in Ouwe-Syl

"Fantastisch, ik sta hier een partij te glimmen dat is niet normaal meer". De Arnhemse Sanne Verhoef (48) kan zelfs een dag na het winnen van het vrijstaande huis in Oudebildtzijl haast niet geloven dat ze als winnares uit bijna achtduizend loten is getrokken.

Het ontvangst in het dorp, waar voetbalvereniging VV Ouwe Syl het huis verlootte, voelde zo warm dat Verhoef er steeds harder over denkt haar huis in Arnhem te verruilen voor de Friese woning. ,,Een van de inwoners bood me zaterdagavond gelijk een bed aan zodat ik niet helemaal terughoefde te rijden naar Arnhem. Dat zegt toch genoeg.”

Volgens haar vrienden had Verhoef deze meevaller, gezien haar tegenslagen van de afgelopen tijd, verdiend. "Ik had het winnende lotnummer 5140 gekozen omdat het 23 jaar lang mijn personeelsnummer was bij Centraal Beheer. Daar werkte ik tot voor kort op de afdeling communicatie. Door een reorganisatie ben ik boventallig geworden", vertelt Verhoef.

Dankzij de winst van het huis en de nieuwe start die ze wil maken als vitaliteitscoach ziet Verhoef de toekomst weer zonnig in. "Het is de taart, de slagroom en de kers ineen. Ik ben al stiekem verliefd op het huis. De plek is fantastisch met een prachtige tuin waar ik van de zomer met al mijn vrienden en kennissen heerlijk kan barbecueën."

Bron: Friesch Dagblad

Aldebiltsyl, 13 november 2017

Winneres ferlotting: "Tien gaten in de lucht gesprongen"

Foto: Omrop Fryslân

5140. Mei dat nûmer wûn Sanne Verhoef út Arnhem by de ferlotting fan fuotbalferiening Ouwe Syl sneontemiddei in hûs oan De Kolk yn Aldebiltsyl. Mei in lot dat 'mar' 98 euro koste hat, hat se in hűs wűn dat in wearde hat fan 200.000 euro.

Sanne wie sels net by de űntknoping oanwęzich, mar kaam fuortendaliks fanút har wenplak nei Aldebiltsyl ta. Se hearde live, thús yn Arnhem, dat se it hűs wűn hie. "Onvoorstelbaar", sei Sanne oer it momint dat har nűmer oplęzen waard. "Dit verwacht je natuurlijk nooit. Ik bedoel, hoe groot is nou de kans dat ze net jóuw nummer uit die pot trekken? Echt ongelooflijk. Ik heb niet een, maar wel tien gaten in de lucht gesprongen en dat worden er steeds meer."

Wat moast in ynwenster fan Arnhem no mei in lot węrmei't je in hűs yn Fryslân winne kinne? "Ik ben vaak in Friesland geweest en vind het een prachtige provincie. Op Facebook zag ik de actie voorbijkomen. Dat vond ik zo'n schitterende actie dat ik besloot een lot te kopen."

Bron: Omrop Fryslân
 Sjoch de reportaazje fan omrop Fryslân >>

Arnhem, 12 november 2017

Sanne uit Arnhem wint huis in Friesland: 'Ik ben helemaal hyper!'

Foto: Voetbalvereniging Ouwe Syl

'Ik kan het niet geloven! Je ziet de notaris op de livestream je nummer voorlezen, maar je denkt gewoon dat je in een aflevering van Bananasplit zit!'

Sanne Verhoef is onderweg naar Friesland helemaal hyper. Ze heeft zojuist een huis met een waarde van 200.000 euro gewonnen in een loterij die werd georganiseerd door de Friese voetbalvereniging Ouwe Syl. 'Ik zag het op Facebook voorbij komen en vond het een creatieve manier om een club te steunen. Ik dacht: laat ik de gok nemen.'

Sanne kocht het winnende lot (nummer 5140) voor 98 euro. Daarmee is ze nu de nieuwe eigenaar van een huis ter waarde van twee ton (foto's) aan De Kolk 12 in het Friese Oudebildtzijl. Ze is nog helemaal vol van de uitslag. 'Ik kwam net terug van het hardlopen en zat met natte haren in een makkelijk kloffie op de bank. Ik ben direct in de auto gesprongen om naar Friesland te rijden.

Bron: Omroep Gelderland
link Lees het hele artikel >>       Sanne geeft een rondleiding door het huis dat ze won in een Friese loterij, video van Omroep Gelderland >>

Oudebildtzijl, 12 november 2017

Sanne gokte met haar personeelsnummer en won

Sanne Verhoef voor het huis in Oude Bildtzijl, dat ze bij de Verloterij van VV Ouwe Syl won. FOTO BERTUS DIJKSTRA

5140, dat was 23 jaar het personeelsnummer dat Sanne Verhoef uit Arnhem bij Centraal Beheer had. En ook het lotnummer waarmee ze een huis in Oude Bildtzijl won.

Stel, je woont in Friesland en je krijgt ineens een huis cadeau in een dorp ergens aan de rand van Nederland waar je nog nooit bent geweest. Waspik, bijvoorbeeld. Of Urmond. Zwilbroek. Dan kun je je misschien een beetje voorstellen wat Sanne Verhoef meemaakt. De 48-jarige Arnhemse is sinds zaterdagavond eigenaar van een huis in Oude Bildtzijl, dankzij de loterij die VV Ouwe Syl op poten zette.

Het doel van die Verloterij was om het terrein van de vijftigjarige voetbalclub te kunnen renoveren. Dat het dorp zaterdagavond ineens een wildvreemde nieuwe huiseigenares mag verwelkomen, is een mooie bijvangst.

Bron: Leeuwarder Courant
link Lees het hele artikel plus video >>

Oudebildtzijl, 12 november 2017

Loterijhuis-winnares Sanne uit Arnhem wacht in Oudebildtzijl warm bad

FOTO NATASCHA VAN DER LAAN

Winnares Sanne Verhoef (48) uit Arnhem wacht in Oudebildtzijl een warm bad als zij het huis van de loterij van VV Ouwe Syl gaat betrekken. Dat zegt voorzitter Natascha van der Laan van de jubilerende voetbalvereniging tegen De Gelderlander.

Of de Arnhemse ook daadwerkelijk in het Bildt gaat wonen, weet ze nog niet. Verhoef kwam via Facebook in aanraking met de loterij en kocht wat uiteindelijk het winnende nummer bleek te zijn. "Nummer 5140, dat is ook 23 jaar lang mijn personeelsnummer geweest bij Centraal Beheer." Daar werkte ze 23 jaar, maar aan de baan kwam onlangs een einde.

Toen Verhoef haar vrienden die ook een lot hadden gekocht had overtuigd dat ze niet door haar in de maling werden genomen, stapte ze in de auto richting Oudeblidtzijl. Waar ze warm werd onthaald. De Arnhemse antwoordde op gepaste wijze. Op het podium van de feestzaal greep ze de microfoon en begon een potje te zingen.

Bron: Leeuwarder Courant

Arnhem, 11 november 2017

Arnhemse Sanne wint een huis in Friesland via loterij lokale voetbalclub

FOTO NATASCHA VAN DER LAAN

Voor de zekerheid had ze een flesje wijn in huis gehaald. Want ja, je weet maar nooit. Maar dat ze ook echt zou winnen? "Nee, daar heb ik geen moment aan gedacht. Net als met de Staatsloterij waar ik aan meedoe: zoiets overkomt altijd een ander."

/p

Maar niet deze zaterdag dus. Deze zaterdag is alles anders. Sanne Verhoef (48) uit Arnhem, die nog nooit iets van betekenis won, sleept de hoofdprijs van de jubilerende Friese voetbalclub Ouwe Syl in de wacht. Een echt en heel huis, ter waarde van twee ton, gelegen aan De Kolk in Oudebildtzijl, een dorp met 900 inwoners. En straks misschien met 901.

Nummer 5140 werd door burgemeester Gerrit Krol als winnend lot uit de koker getrokken. Het nummer waarvoor Sanne Verhoef 98 euro had neergeteld, nadat ze op Facebook had gelezen van de bijzondere loterij en nadat ze had besloten daar uit sympathie aan mee te doen. "Nummer 5140, dat is ook 23 jaar lang mijn personeelsnummer geweest bij Centraal Beheer."

Bron: De Gelderlander
link Lees het hele artikel >>

Oudebildtzijl, 11 november 2017

Inwoonster van Arnhem wint verloting VV Ouwe Syl: huis ter waarde van twee ton

Foto: Leeuwarder Courant

Sanne Verhoef uit Arnhem die lotnummer 5140 voor 98 euro kocht in de loterij van VV Ouwe Syl is nu de eigenaar van een huis ter waarde van twee ton aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl. Burgemeester Gerrit Krol van gemeente het Bildt heeft zaterdag onder toeziend oog van notaris Sjoukje de Vries en heel veel camera's de winnaar bepaald van de loterij van de jubilerende voetbalclub.

7908 loten gingen in de koker. De notaris telde ze twee keer na. Alle aanwezigen in het bomvolle Grauwe Paard hoopten vurig op dat ene nummer. 'Hun' nummer. Na het verlossende woord van Krol ging er gejuich op in het café. Even leek het erop dat de winnaar in de zaal zat, maar dat bleek toch niet het geval. De vrouw uit Arnhem zou vanavond nog naar Oude Bildtzijl afreizen.

Bron: Leeuwarder Courant
link Bekijk ook de video: Verwarring na 'bingo!' bij woningverloting VV Ouwe Syl >>

Oudebildtzijl, 10 november 2017

Hoe de woningloterij Oudebildtzijl toch slaagde

Het Te Koop-bord kan uit de tuin. Het idee van Anne Polstra om een huis voor de voetbalclub te verloten, werd een succes. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Zaterdag wordt bekend wie de winnaar is van de woning in Oudebildtzijl. Een feestdag voor de voetbalclub die de ludieke actie bedacht.

De kansspelautoriteit raadt het af om een huis als inzet van een loterij te kiezen. "Dat zullen we nog wel eens zien", dachten ze bij voetbalclub VV Ouwe Syl in Oudebildtzijl. Want zo’n actie is zo uniek dat je er automatisch publiciteit mee haalt en zo een heel eind kunt komen, redeneerde Anne Polstra die het lumineuze idee in januari lanceerde toen VV Ouwe Syl zich boog over het vijftigjarig bestaan. "Dit brengt heel wat teweeg, dan is de slagingkans groot."

Een huis had hij ook al op het oog. Van zijn broer Tjeerd aan De Kolk 12. De woning, die getaxeerd is op 200.000 euro, stond al meer dan een half jaar te koop. Het bord bleef in de tuin staan, maar Tjeerd moest bereid zijn zijn eigendom vanaf februari uit de verkoop te halen, zonder dat hij wist of de tot ‘Verloterij’ omgedoopte actie zou slagen.

Bron: Leeuwarder Courant
link Lees het hele artikel >>

Ouwe-Syl, 1 november 2017

Verloting huis VV Ouwe Syl uitverkocht

Alle 7908 loten van 98 euro per stuk van de verloting van VV Ouwe Syl zijn verkocht. De trekking van de loterij waarmee het woonhuis aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl kan worden gewonnen, is op zaterdag 11 november.

Met de opbrengst, minus belasting en kosten, van de loterij gaat VV Ouwe Syl het sterk verouderde sportcomplex opknappen. Onder andere het veld en de ruim veertig jaar oude kantine worden onder handen genomen.

Initiatiefnemer van de loterij is Anne Polstra van VV Ouwe Syl. Hij zegt maar wat blij te zijn met het feit dat alle loten zijn verkocht. "De loten zijn door het hele land heen verkocht. Alleen al in Amsterdam zijn er vierhonderd verkocht. Daarnaast is er geen stad in Nederland waar geen loten zijn verkocht."

De trekking wordt vanaf 17.00 uur in Eetcafé Het Graauwe Paard in Oudebildtzij verricht door burgemeester Krol van de gemeente het Bildt. De winnaar krijgt het vrijstaande huis ter waarde van 200.000 vrij op naam.

Bron: Omrop Fryslân

Ouwe-Syl, 25 oktober 2017

Verloting huis Ouwe-Syl gaat definitief door

Bij de foto: Anne Polstra prijst de woning bij potentiele lotenkopers aan. (foto: Bertus Dijkstra)

Op 11 mei werd tijdens het 50-jarig jubileum van VV Ouwe Syl het startsein van de eerste legale huis verloterij van Nederland gegeven. Lange tijd bleef het onzeker of de magische ondergrens van 5709 verkochte loten tijdig zou worden bereikt. Met nog precies drie weken voor de boeg, werd afgelopen zaterdag een tweede bezichtiging georganiseerd. Daar werd duidelijk dat de loting definitief doorgaat.

Tijdens de open dag is het een drukte van belang, meer dan zestig geďnteresseerden nemen een kijkje in de knusse bungalow. Vol overtuiging en genietend van de mooie reacties, praten de Polstra’s bezoekers bij over het huis, de omgeving en de verloterij. De kijkers komen uit alle windstreken, uit de regio, maar ook uit Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer, ’t Gooi, Apeldoorn, Meppel, Huizen, Egmond aan Zee, ja zelfs de zachte G wordt gehoord. En velen verschijnen met een bijzonder verhaal. Een mevrouw uit Zoetermeer heeft bij de Hema een voordeeltreinkaartje gekocht met als traktatie een gratis tompouce. Vanuit Leeuwarden krijgt de reis een vervolg met de belbus.

Zaterdag 11 november zal burgemeester Krol de trekking verrichtten, die om 17.00 uur in Eetcafé Het Graauwe Paard plaatsvindt.

Bron: De Bildtse Post
link Lees het hele artikel >>

Oudebildtzijl, 22 oktober 2017

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Ferlotting hûs Aldebiltsyl giet troch

De ferlotting fan in hűs yn Aldebiltsyl foar de fuotbalferiening VV Ouwe Syl giet definityf troch. Der binne no mear as 6.000 lotten ferkocht, mear as 75 persint fan it totaal.

De aksje begűn yn maaie, dat wie nei oanlieding fan it fyftich-jierrich bestean. Op 11 novimber sil it winnende lot lutsen wurde. In lot kostet 98 euro.

Dielnimmers meitsje kâns op in hűs fan 200.000 euro, dat stiet oan De Kolk. Mei de opbringst wol de fuotbalferiening it ferâldere sportkompleks renovearje.

Bron: Omrop Fryslân

Oudebildtzijl, 21 oktober 2017

Bijna driekwart van loten voor woning Ouwe Syl verkocht

De woning in Oudebiltdzijl die gewonnen kan worden bij de verloting. FOTO AISE VAN BEETS

Voor de verloting van een woning in Oudebildtzijl door voetbalclub Ouwe Syl is bijna driekwart van de loting verkocht.

Zaterdagmiddag waren na een open dag 5600 loten van 98 euro per stuk verkocht. Daarmee heeft de club bijna genoeg loten verkocht om de loterij ook daadwerkelijk door te mogen laten gaan. Vanwege strenge regels rondom een loterij van dit formaat is het nodig dat er 5700 tot 5800 van de bijna 7900 loten verkocht moeten zijn.

De open dag werd georganiseerd om de lotenverkoop een duwtje in de rug gegeven. Eerder deze week stond de teller op 4800. Tientalen mensen kwamen een kijkje nemen. De opbrengst van de woning, getaxeerd op 200.000 euro, is voor renovatie van het sportcomplex.

Bron: Leeuwarder Courant

Oudebildtzijl, 1 oktober 2017

De jeugd van VV Ouwe Syl hielp afgelopen week nog een handje mee de huisverloting onder de aandacht te brengen. (Foto VV Ouwe Syl)

'Huisverloting VV Ouwe Syl al winstgevend'

Er zijn ondertussen meer dan 3600 loten verkocht voor het te winnen huis bij een verloting van voetbalclub VV Ouwe Syl.

De voetbaljeugd van V.V. Ouwe Syl ging woensdag op pad voor hun club. Gewapend met flyers en onder begeleiding van trainers, leiders en ouders, maakten ze reclame voor de ‘Verloterij’ van V.V. Ouwe Syl. Met het geld van de loterij wordt het verouderde sportcomplex opgeknapt.

Het de eerste keer dat er in Nederland op legale wijze een huis wordt verloot. Volgens woordvoerder Anne Polstra loopt de verkoop voorspoedig: "De loterij is al winstgevend, maar het doel is nog niet bereikt. We hopen de overige loten nog kwijt te raken vóór de trekking op 11 november."

De jeugd van VV Ouwe Syl hielp afgelopen week nog een handje mee door samen met trainers, leiders en ouders de loterij onder de aandacht te brengen in omliggende Bildtse dorpen, in Stiens en in Leeuwarden.

Bron: Franeker Courant

Leeuwarden, 30 september 2017

Verloting VV Ouwe Syl

VV Ouwe Syl

De voetbaljeugd van VV Ouwe Syl uit Oudebildtzijl heeft een steentje bijgedragen aan de unieke actie van zijn vereniging om een huis te verloten.

Deze zogenoemde ‘verloterij’ is opgezet om geld in te zamelen voor een opknapbeurt van het sportcomplex.

De jeugd flyerde deze week in de gemeente het Bildt, maar ook in Stiens en Leeuwarden. De stand ligt op meer dan 3600 verkochte loten.

De club streeft naar 5800 verkochte loten. Met een lot van 98 euro kan een huis van twee ton gewonnen worden.

Bron: Leeuwarder Courant

Oudebildtzijl, 15 juli 2017

Lotenverkoop huis vv Ouwe Syl loopt goed

Inzet van de lotingsactie

Het gaat goed met de bijzondere lotingsactie van voetbalvereniging Ouwe Syl, vindt bedenker Anne Polstra: al meer dan 1330 loten zijn er verkocht. De potentiële opbrengst van de loting bedraagt nuruim 130.000 euro. Om uit te kunnen en de actie door te laten gaan, moeten er op 11 november van de 7908 loten minstens 5700 zijn verkocht.

Begin mei startte de actie, waarbij mensen met een lot van 98 euro kans maken op een huis in Oudebiltdzijl ter waarde van 200.000 euro. Het huis stond voor de actie ongeveer een half jaar te koop en is van Tjeerd Polstra, de broer van Anne, die het huis gedurende ruim tien maanden uit de verkoop heeft gehaald.

Anne Polstra: "We zien dat het gemiddeld aantal loten dat we verkopen alleen maar toeneemt. We hebben dus goede hoop dat we de 5700 gaan halen. De tijdsdruk zal daarbij straks ook helpen. Ik hoor veel mensen zeggen: 'O ja, ik moet ook nog zo’n lot kopen.’ Mensen hebben nu nog vier maanden, maar vlak voor 11 november zal het vast snel gaan met de laatste loten.”

Bron: Friesch Dagblad
link Lees het hele artikel >>

Sint Annaparochie, 11 juli 2017

Initiatiefnemer van de verloting is huiseigenaar Anne Polstra. Burgemeester Krol verricht de trekking. (Foto Verloterij.nl)

Gerrit Krol trekt lot huizenwinnaar

Burgemeester Gerrit Krol van de gemeente Het Bildt zal op 11 november de trekking verrichten in de loterij waarbij een huis in Oudebildtzijl wordt verloot.

Als eerste club in Nederland kreeg voetbalvereniging Ouwe Syl een vergunning voor een loterij waarbij een woning kan worden gewonnen. De club met zo’n 150 leden wil op deze manier geld bij elkaar brengen voor renovatie van het sportcomplex.

De winnaar krijgt het vrijstaande huis ter waarde van 200.000 euro vrij op naam. Er zijn bijna achtduizend loten beschikbaar,ŕ 98 euro.

Bron: Leeuwarder Courant

Oudebildtzijl, 13 mei 2017

Met een lot van 98 euro kans op een huis

De Kolk 12 (Streetview)

Het klinkt bizar: een lot kopen van 98 euro en daarmee kans maken op een huis van twee ton. Toch is dit wat gebeurt in Oudebildtzijl, waar de plaatselijke voetbalvereniging een huis wil verloten.

"Op een ochtend werd ik wakker en had ik ineens dit idee. Ik wist direct: dit is zo bizar dat het wel moet lukken. Dit is het", vertelt Anne Polstra (40), lid van de sponsorcommissie van voetbalvereniging Ouwe Syl, over het idee om een huis te verloten ten behoeve van de voetbalvereniging.

Het bestuur van de voetbalvereniging sliep twee nachten over het idee van Polstra, die in het eerste speelt en jeugdtrainer is, maar was daarna unaniem enthousiast. Het huis op de Kolk in Oudebildtzijl wordt nu op Funda voor 200.000 euro te koop aangeboden.

Bron: Friesch Dagblad
link Lees het hele artikel >>

Oudebildtzijl, 12 mei 2017

Huis van 200.000 euro te winnen bij loterij 50-jarige VV Ouwe Syl

Vlnr: Huiseigenaar Tjeerd Polstra, initiatiefnemer Anne Polstra en bestuurslid Taeke Zijlstra van VV Ouwe Syl. Op de achtergrond het te verloten huis.

VV Ouwe Syl viert haar jubileum op een wel heel bijzondere manier. De Voetbalvereniging die vijftig jaar bestaat verloot namelijk een huis ter waarde van 200.000 euro aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl.

De loterij is donderdagavond bekendgemaakt bij de aftrap van het jubileum. De loten kosten 98 euro per stuk. De opbrengst van de loterij wordt gebruikt om de accommodatie van VV Ouwe Syl te renoveren. Initiatiefnemer is Anne Polstra. "De website www.verloterij.nl is nu online. Meer informatie over de te winnen woning is te vinden via funda.nl."

De loterij loopt tot en met 11 november. Op die dag wordt het winnende lotnummer getrokken. De Vries en Feenstra Notariaat uit Berltsum houdt toezicht op het verloop van de trekking. De accountantscontrole wordt verzorgd door Bentacera uit Leeuwarden. De vergunning voor deze loterij is op 3 april afgegeven door De Kansspelautoriteit.

Bestuurslid Taeke Zijlstra van VV Ouwe Syl zegt dat de voetbalvereniging meteen enthousiast was over het initiatief. "Het sluit prima aan bij ons streven om als club een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van ons dorp. Wel was het voor ons cruciaal dat het hele proces veilig en betrouwbaar werd ingericht. Wij hopen natuurlijk dat de loten in no-time zijn uitverkocht."

Bron: Franeker Courant