Van maandag 11 t/m donderdag 28 juli 1994 hebben mijn vrouw en ik de fietsroute van Budapest terug naar Roermond gefietst. De heenreis hebben we ons lekker door "Interbus" laten rijden en de volgende dag 's morgens precies om zes uur zijn we in Budapest op de fiets gestapt om de terugreis te aanvaarden.

 
 

GyörHet eerste stuk door Hongarije zijn we langs de Donau gefietst, over Esztergom, Györ en langs Bratislava, waarna we bij Heinburg de Oostenrijkse grens overgestoken zijn. In Oostenrijk voert een schitterende route langs de Donau, dwars door Wenen tot aan Passau. Dit traject voert door sterk afwisselende landschappen meestal over prima fietspaden.

 
 

HeidelbergDoor Duitsland zijn we de Donau verder gevolgd tot aan Donauwörth. Daar zijn we langs het riviertje de Kocher in de richting van de Neckar gefietst. De route met de stroom mee langs deze rivier bracht ons in Heidelberg. Om het industriegebied in deze omgeving te omzeilen zijn we van hier met de "Bundesbahn" naar Bingen gereisd. Overigens wat fietsvriendelijk betreft kan de NS nog wat van hun Duitse buren leren! Vanaf Bingen zijn we uiteraard de oever van de Rijn gevolgd door Koblenz en Bonn. Na deze stad zijn we in westelijke richting gefietst tot de Ruh. Dit fraaie riviertje voerde ons als vanzelf tot aan Roermond. In totaal hadden we 1576 kilometer op onze teller staan.

 
 
c lose